A Draspó Tempó Kft. Székhelye
Kormányalkatrészek
3D mérőgép

Cégtörténet

A cég alapítója, Draspó Jenő 1972-től egy kis műhelyben kezdett néhány emberrel dolgozni. Főleg kisfődarabok, részegységek, elektromos berendezések, hűtőventillátor-tengelykapcsolók, hidraulikus munkahengerek felújításával foglalkoztak. Az igényes munkavégzés, a szakmai fejlődés, a precizitás folyamatosan eredményesebbé tette a vállalkozást. A termékskála bővült, a technologizáltság teljes körűvé vált, melyet külső cégek bevizsgáltak és minősítettek. Ilyen volt a szervó kormányművek felújítása, illetve a lengéscsillapító gyártás, javítás.

 

Kihasználva a felújításban szerzett tapasztalatokat, 1989-ben már egy nagyobb saját telephelyen megindult a személygépkocsi javítás és vizsgáztatás, majd újabb termékek, ventillátor kuplung és vízszivattyú gyártása az IKARUS autóbuszokhoz.

 

1992-ben az autószerviz a jó műszaki és szakmai színvonalának elismerése képpen a BOSCH szerviz és alkatrész kereskedői hálózat része lett, mely tovább segítette a fejlődést.

 

1993-ban új telephellyel bővült a cég, ahol folyamatos beruházásokkal már két 400 négyzetméteres raktár, két 400 négyzetméteres gyártócsarnok, szociális épület és irodaépület tette lehetővé a növekvő feladatok ellátását. 1995-től új termékcsoporttal bővült a cég, a német első beszállítói minőségű COHLINE tömlőkkel és csatlakozókkal. Ezen anyagokból IKARUS alkatrészek gyártása kezdődött, illetve nagykereskedelmi tevékenység alakult ki.

 

A nagykereskedelmi tevékenység egyre széleskörűbbé vált és fokozatosan kiterjedt teljes körűen az IKARUS alkatrészekre.

 

2000 Szeptember 1-vel megvásárlásra került az AUTÓKER Gamma Kft., amely egy kereskedelmi cég, fő profilja az autóbusz alkatrészek forgalmazása. A cég 2009 óta Szigetszentmiklóson működik közel 10000 féle terméket magába foglaló raktárral, rugalmas szállítási kapacitással.

 

2003-ban tovább bővült a tevékenység és a telephelyek száma, Szigetszentmiklóson a régi Csepel Autógyár területén lévő szervó kormány üzemmel, amely divízióként integrálódott be az alapcégbe. Itt közel 8000 négyzetméteres csarnokban szervó kormányok felújítása, gyártása történik, illetve különféle alkatrészek forgácsolási munkái.

 

A fejlődés lehetővé tette, hogy 2004 tavaszán a Csepel Autó Kft. is megvásárlásra kerüljön. A cég szintén Szigetszentmiklóson, a régi Csepel Autógyár területén működik, fő profilja lemezmegmunkálás, préselés, sajtolás.

 

2004 év végén és 2005 elején bővült cégünk a Volánbusz Járműtechnika és a Csonka János Járműszerelvénygyártó Rt. eszközeinek és termékkörének megvásárlásával, melyek a Szervokormány Divízióba integrálódtak. Ezzel a bővítéssel lehetővé vált kompresszorok, olajszűrők gyártása, felújítása, valamint autóbusz futóművek, motorok, sebességváltók felújítása, javítása.

 

2006 júniusában tovább bővült a cégcsoport a Villtesz termékek gyártásával illetve forgalmazásával, melynek fő profilja autóvillamossági termékek.

 

A tevékenységek piaci elismertségét bizonyítja, hogy a termékeket hazai és több külföldi járműgyártó cég az új járművekbe beépíti és a cég számos közlekedési társaság (BKV, Volánok) kiemelt beszállítója.

 

Az export tevékenység is egyre bővült, fő piacaink Németország, Svájc, Oroszország, Ukrajna, Románia, Lengyelország, Szlovákia.

 

A cégek rendelkeznek a szükséges ISO minősítéssel.

 

“A leírtakból érzékelhető vállalkozásainknak a járműiparban és alkatrész kereskedelemben történő egyre fokozottabb szerepvállalása. A sikeresség alapjának a múltban és a jelenben is a szakértelmen alapuló pontos szolgáltatást, gyártást és a korrekt üzleti magatartást tartottam és tartom ma is. Bízom benne, hogy fejlődésünk a jövőben is töretlen lesz, kívánom ezt jelenlegi és leendő partnereinknek is.”

 

Draspó Jenő

 

Draspó Tempó Kft.

 

Divízióink:

 

Szervokormány gyártó és forgácsoló divízió

 

Felújítás divízió

 

Csonka János divízió

 

 

Termékkatalógusainkat a Letöltéseink menüpont alatt érheti el.

 

 


 

Tekintse meg egyéb szolgáltatásainkat a cégcsoportunkon belül:
Szervó kormány felújítás, Szervó kormány gyártás
Csepel Autó Kft.: alkatrészek előállítása, hegesztés, préselés.
Autóker Gamma Kft.: Busz alkatrész, Volvo busz alkatrészek forgalmazása.